Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
17 Aug 2020

De wondere wereld van Kapok

Het lijkt wel of alleen de natuur erin slaagt schijnbaar onverenigbare eigenschappen te verenigen. Kapok is hier een mooi voorbeeld van. De eisen aan een vulmiddel voor een kussen zijn behoorlijk tegenstrijdig. Zo wordt het volgende van een hoofd kussen verwacht; comfortabel zacht, makkelijk in te drukken en te vormen maar het dient ook veerkrachtig te zijn met een ondersteunende werking. Maar met deze verwachtingen ben je er nog niet. Het hoofd kussen dient ook transpiratie vocht af te voeren zonder het op te nemen om verzwaring en klammigheid te voorkomen. Gelukkig helpt de natuur de mens een handje en vind je al deze eisen terug in de kapok peul die voornamelijk 1 belangrijk doel heeft en dat is het zaad van de kapokboom te beschermen met z’n zachte vezels. De wasachtige beschermlaag op de vezels zogen ervoor dat het vocht wordt afgevoerd zonder in de vezel te trekken. Deze laag zorgt er ook voor dat de vezel bacterie werend is. Hoofd kussens gevuld met Kapok zijn in de winter heerlijk warm en in de zomer lekker verkoelend.

 

Java kapok wordt niet voor niets “Een juweel uit de gordel van smaragd” genoemd.

Bezoek www.linnenwereld.nl of onze winkel in Sneek voor advies en volop keuze in kwalitatieve, comfortabele en betaalbare hoofdkussens.

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter