COVERS & CO

COVERS & CO
Counting stars mand 45
Artikelcode 5503154
€39,95
Covers & Co Counting Stars Mand Blue 45 cm
COVERS & CO
Counting stars mand 45
Covers & Co Counting Stars Mand Blue 45 cm
€39,95
COVERS & CO
Counting stars mand 35cm
Artikelcode 550316
€29,95
Covers & Co Counting Stars Mand Blue 35 cm
COVERS & CO
Counting stars mand 35cm
Covers & Co Counting Stars Mand Blue 35 cm
€29,95
COVERS & CO

Dreaming of a better world

Droom jij ook van een betere en duurzamere wereld? Bij COVERS & CO komt jouw droom uit! Met ons zijdezachte beddengoed van 100% biologisch katoen draag je bij aan een duurzame planeet, gewoon vanuit je eigen comfortabele bed. Al onze producten hebben een GOTS-certificaat: dit garandeert dat we biologisch katoen gebruiken én dat het product onder goede arbeidsomstandigheden is gemaakt. Dát is nog eens (h)eerlijk slapen! Fun beddengoed met een serieuze missie dus. Help je mee deze droom waar te maken?

Waar is ons beddengoed van gemaakt?

Ons beddengoed is gemaakt van 100% GOTS-gecertificeerd biologisch katoen. Dit betekent dat het katoen is verbouwd zonder chemische bestrijdingsmiddelen én dat de productie op een milieuvriendelijke en sociaal verantwoorde wijze gebeurt. De dessins worden veelal digitaal op de stof geprint. Digitale printers verbruiken minder water, energie en chemicaliën dan conventionele printers. Beter voor je huid, beter voor de werknemers én beter voor het milieu dus!

Waar produceren we?

We ontwerpen de collecties in onze eigen studio in Amerongen en produceren bij één fabriek in Pakistan: Nishat Mills. Deze fabriek is GOTS-gecertificeerd, waardoor we zeker weten dat ze voldoet aan onze eisen en aan die van GOTS. Ook is de fabriek, net als wij BSCI-lid, waardoor we kunnen zien wat hun prestaties zijn op MVO-gebied – en die zijn uitstekend. We bezoeken de fabrikant regelmatig en hebben dagelijks contact. Zo houden we de lijnen kort en is het productieproces zo transparant mogelijk.

Giving back

1% van de omzet van COVERS & CO wordt jaarlijks gedoneerd aan projecten die ons nauw aan het hart liggen, zowel op het gebied van milieu als sociale arbeidsomstandigheden. In 2020 kiezen we onder andere voor de volgende projecten:

WWF - Project Plastic soep

Jaarlijks wordt er zo’n acht miljoen ton plastic in zee gedumpt, wat veel zeeleven schaadt en doodt en de oceaan verandert in een grote plastic soep. Dit project van het WWF richt zich op educatie, verbetering van afvalinzameling en de verwerking daarvan en het promoten van plastic smart cities.
Lees hier meer over Project Plastic soep

Dar-Ul-Sukun

Een lokaal project in Pakistan, dat een thuis biedt aan ouderen en gehandicapten die geen familie meer hebben of verstoten zijn door hun familie. De medewerkers zetten zich met veel zorg en liefde in om deze mensen een beter leven te geven en ze weer een plek in de maatschappij te geven, o.a. door therapie en activiteiten.
Lees hier meer over stichting Dar-Ul-Sukun